نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی گفت: ایران و روسیه همکاریهای خوبی با یکدیگر دارند و از لحاظ همکاریهای اقتصادی، نظامی و لجستیکی بهنحوی همسو هستند، اما روسیه و همه کشورها باید بدانند امنیت و منافع ملی که جز خط قرمزهای ایران است قابل مذاکره و تغییر نیست.
گغارد منصوریان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین مناقشات بر سر آنچه جمهوری آذربایجان آن را زنگزور غربی میخواند، اظهار کرد: روسیه فقط به منافعی که در کشور خود دارد فکر میکند، لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام میکند که ما خط قرمزهای داریم که همه باید به آن احترام بگذارند، بهیقین ایران هم خط قرمزهایی دارد که امنیت و منافع ملی کشور ما را در برمیگیرد و اجازه نخواهیم داد هیچ کشوری علیه منافع و امنیت ما خدشهای ایجاد کند.
وی تغییر ژئوپولتیک در قفقاز بهویژه در مرز ایران و ارمنستان را خط قرمز ایران دانست و افزود: ایران و روسیه همکاریهای خوبی با یکدیگر دارند و از لحاظ همکاریهای اقتصادی، نظامی و لجستیکی بهنحوی همسو هستند، اما روسیه و همه کشورها باید بدانند امنیت و منافع ملی که جز خط قرمزهای ایران است قابل مذاکره و تغییر نیست.
نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی با توجه به اهمیت مرز تاریخی بین ایران و ارمنستان یادآور شد: مرز ایران و ارمنستان یکی از کهنترین مرزهای بینالمللی است و اگر تغییراتی در مرز ایجاد و حذف مرز شکل بگیرد، بهیقین ایران واکنش سختی نشان خواهد داد و این را همه میدانند.
منصوریان ادامه داد: در این مدت جمهوری اسلامی ایران بهعنوان بازیگری «تجدیدنظر طلب» در نظام بینالملل و مخالف حضور غرب در مرزهای شمالی خود بارها با تشکیل دالان تورانی ناتو مخالفت کرده و با برگزاری رزمایشهای متعدد نظامی این پیام را به طرف آذری ارسال کرده که اگر قصدی برای تغییر خطوط مرزی میان ایران و ارمنستان وجود داشته باشد، تهران با تمام قوا از منافع ملی خود دفاع خواهد کرد.
وی تاکید کرد: در شرایطی که سطح تنش میان ایران و رژیم صهیونیستی در منطقه به شکل قابل توجهی افزایش پیدا کرده است، به نظر میرسد بازیگران منطقهای-فرامنطقهای قصد دارند تا از این وضعیت سوءاستفاده کرده و مرزهای بینالمللی در این منطقه را تغییر دهند؛ بنابراین یادآوری این نکته برای بازیگران فعال در معادلات قفقاز جنوبی لازم است که جمهوری اسلامی ایران توان تمرکز بر چندین جبهه مختلف را دارد و در صورت لزوم اقدامات لازم را برای حفظ صلح و امنیت منطقه انجام خواهد داد.
منصوریان گفت: مرز اقتصادی کریدور شمال به جنوب، مرز ایران به ارمنستان است و ما از طریق ورود به مرز ارمنستان میتوانیم با کشورهای اوراسیا همکاری اقتصادی نزدیکی داشته باشیم، همچنین میتوانیم انتقال کالاهای اقتصادی به اروپا را از این مسیر داشته باشیم از این رو این کریدور یک راهروی اقتصادی مهم برای ایران محسوب میشود.
وی تاکید کرد: با از بین رفتن و حذف مرز، یک کشور همسایه از ایران کم میشود و این مورد جز خط قرمزهای شدید ایران است، اما کشور روسیه نیازی به این کریدور ندارد و حتی این کریدور میتواند یک تهدید جدی برای روسیه باشد، چراکه اگر این کریدور به جز کشور ارمنستان در زیر حاکمیت دیگری باشد، ناتو میتواند به قفقاز، مرزهای ایران و دریای خزر ورود پیدا کند.
نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: روسیه باید این را بداند که موقع تقسیمبندی منافع اقتصادی خود، به منافع و امنیت سایر کشورها نیز احترام بگذارد؛ همچنین روسیه در دو موضع خط قرمزهای ایران را رد کرده است که شامل جزایر سهگانه، مسئله قفقاز و کریدور زنگزور است؛ روسیه بهدنبال آن است که حاکمیت و کنترل این کریدور را به دست بگیرد و کشور ارمنستان و ایروان در این چندسال از مسکو دور شدهاند و این مورد تهدید جدی برای ارمنستان و قفقاز محسوب میشود.