به نقل ار سایت: www.irna.ir

 

روزنامه رادیکال چاپ ترکیه روز جمعه در گزارشی از ارعاب و فروش زنان آواره سوری در اردوگاه های این کشور و ازدواج های اجباری آنان در قبال مبالغ ناچیز خبر داد.

به گزارش ایرنا، روزنامه رادیکال در مطلبی تحت عنوان تجاوز به دختران و زنان آواره سوی و فروش آنان در ترکیه به نقل از یک زن سوری آواره نوشت: باندهای تبهکار و برخی از مسوولان ژاندارمری ترکیه وی را که به همراه یک زن آواره سوری دیگر برای امرار معاش به امور نظافت در منازل گماشتند، تهدید و به وی تجاوز کرده اند.

وی گفت: یکی از درجه داران ژاندارمری ترکیه با گرفتن کارت شناسایی اش، او را تهدید به بازگرداندن به سوریه کرده و پس از تجاوز او را فروخت.

این زن آواره سوری که از بیم حملات تروریست ها به اردوگاهی در ترکیه پناهنده شده بود، اضافه کرد: یکی دیگر از بزرگترین مشکلات دختران و زنان سوریه مساله پیدا نشدن کار است، دختران جوان سوری از این که هنگام جست وجوی شغل با درخواست های بی شرمانه صاحبان کار مواجه می شوند، شکوه دارند.

خانم سچیل ارپولاد وکیل عضو کانون وکلای شهر باتمان در جنوبشرق ترکیه نیز با تائید سوء استفاده از دختران و زنان آواره سوری در اردوگاه های آوارگان سوری در ترکیه گفت: آنان در معرض انواع سوء استفاده ها و تن دادن به ازدواج های اجباری قرار گرفته اند و آسیب پذیرترین اقشار هستند، چرا که فقر و بی پناهی زنان آواره سوری، کار را برای مزاحمان آسان می کند.

وی گفت: شمار زیادی از زنان و دختران سوری توسط شبکه های غیرقانونی در قبال پول به عنوان زن دوم و سوم به مردان مسن در مناطق مرزی فروخته شده اند.

سال گذشته نیز معاون حزب جمهوری خلق ترکیه گفته بود که دلال های مستقر در کمپ های آوارگان سوری در ترکیه اقدام به فروش زنان سوری به اعراب می کنند.

فاروق لوغ اوغلو، معاون حزب جمهوری خلق ترکیه، در سخنانی در پارلمان این کشور با انتقاد از نقض حقوق بشر در اردوگاه های پناهجویان در ترکیه گفته بود، زنان و دختران سوری در ازای پول اندکی به کشورهای ثروتمند عرب فروخته می شوند.

ترکیه، میزبان بیش از هشت صد هزار آواره سوری است که در اردوگاه هایی در جنوب این کشور مستقر شده و یا در دیگر شهرهای این کشور پراکنده شده اند.

شمار اندکی از اتباع سوریه که ثروتمند هستند، خانه اجاره کرده اند، ولی اکثریت آنان در شهرهای بزرگی مانند استانبول و آنکارا گدایی می کنند.

به گزارش کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل در امور پناهجویان، 75 درصد پناهجویان سوری که در ترکیه زندگی می کنند، زن و کودک هستند.

حزب جمهوری خلق ترکیه، بارها مخالفت خود را با مواضع دولت آنکارا در قبال دمشق ابراز و توقف مناقشه در سوریه و یافتن راه حلی دیپلماتیک را با هدف پایان دادن بحران در این کشور خواستار شده است.

از زمان شروع ناآرامی در سوریه، ترکیه از شورشیانی که با دولت دمشق می جنگند، حمایت کرده است.