به نقل از سایت: www.farsnews.com

 

فرماندار مرودشت گفت: ایران و ارمنستان در تاریخ، زبان، فرهنگ و جغرافیا مشترکات بسیاری دارند.

به گزارش خبرگزاری فارس از مرودشت، ماشاالله حیدرزاده عصر امروز در نشست علمی و تخصصی میراث فرهنگی ایران و ارمنستان که با حضور فرهاد عزیزی زلانی مدیر امور پایگاه‌های جهانی کشور، گالیک گورجیان رئیس ایکوموس ارمنستان، میکائیل بادالیان، مکردیج زارداریان و هیئت همراه و همچنین شهردار مرودشت، رئیس میراث فرهنگی و صنایع گردشگری این شهرستان، رئیس پایگاه جهانی تخت جمشید و جمعی از فعالان حوزه‌های تاریخی کشور ایران و ارمنستان که باهدف تبادل‌نظر در آثار تاریخی و فرهنگی دو کشور در تخت جمشید برگزار شد با تبریک روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی، کشور ایران اسلامی را میراث‌دار هزاران سال تمدن، سربلندی و شکوه یاد کرد و اظهار داشت: این خاک ارزشمند میزبان اقوام گوناگون و آئین‌های مختلف در طول تاریخ بوده که به گذشته خود می‌بالد.

وی ادامه داد: سرزمین ایران همواره نژاد، دین و آئین دیگر مردمان را مورد تکریم قرار داده و همسایگی و برادری و هم‌جواری با سایر ادیان را رسم برادری و میهمان‌نوازی می‌داند.

فرماندار مرودشت، نژاد ارمنیان را برخواسته از نژاد آریایی مردمان ایران دانست و بیان داشت: زبان ارمنی با زبان پارسی خویشاوندی دارد و در دوران اشکانیان، مردم ایران و ارمنستان زبان یکدیگر را درک می‌کرده‌اند.

نماینده عالی دولت در شهرستان مرودشت از ارمنستان به‌عنوان کشوری با تمدن دیرینه و پیشینه کهن و همچنین تأثیرگذار در مبادلات اقتصادی و مناسبات فرهنگی و تاریخی یاد و خاطرنشان کرد: درنتیجه این روابط، تأثیرات مشترکی در آداب و سنن، رسوم، باورها، زبان و عرصه‌های گوناگون هنری پدیدار شده است.

فرماندار مرودشت ارتباط دوستی فرهنگی ایران و ارمنستان را به درازای تاریخ عنوان کرد و توضیح داد: حتی در مواردی که پیوند سیاسی در بین آن‌ها کم‌رنگ شده، پیوند فرهنگی همچنان موجود بوده است و وجود تعداد کثیری کتاب و مقاله در حوزه ایران‌شناسی و روابط فرهنگی ایران و ارمنستان و برگردان‌های آثار گران‌سنگ ادبی پارسی به زبان ارمنی، گواهی بر این ادعا است.

حیدرزاده همچنین به برخی از مشترکات و تبادل اشعار توسط شاعران ایرانی و ارمنی در وصف شاعران دو کشور و سبک معماری مساجد پرداخت و افزود: مردمان بزرگ ایران و ارمنستان باوجود مشترکات تاریخی، زبانی، فرهنگی و جغرافیایی بسیار، سربلند و استوار در کنار یکدیگر ایستاده‌اند تا زایش افکار نوین و اندیشه‌های ارزشمند در میان جوانان تحصیل‌کرده و برومند این دو سرزمین را شاهد باشند و امیدبخش فردایی روشن و برادری‌های عمیق‌تر میان دو ملت بزرگ و تاریخ‌ساز باشد.

وی در پایان خواهان ابلاغ پیام صلح و دوستی گرم و برادرانه مردم سرزمین ایران اسلامی به ارمنی‌ها و هم‌پیمانان تاریخی‌مان در کشور بزرگ ارمنستان شد.