به نقل از سایت: www.irna.ir
رئیس جمهوری ارمنستان به روحانی تسلیت گفت
به گزارش ایرنا، سرکیسیان در پیام تسلیت خود به روحانی که روز سه شنبه در سایت ریاست جمهوری ارمنستان انتشار یافت، نوشته است: مراتب عمیق همدردی خود را با ملت و دولت ایران برای در گذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی اعلام می کنم.
سرکیسیان همچنین در پیام خود با اشاره به روابط حسنه و عمیق دو کشور از سال 1991 تاکنون، به نقش اساسی آیت الله فقید در برقراری مناسبات دیپلماتیک و اقتصادی بین ایران و ارمنستان اشاره کرده است.
رئیس جمهوری ارمنستان صبح امروز نیز در یک پیام توئیتری، درگذشت رئیس جمهوری سابق و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را تسلیت گفت و آیت الله فقید را در یاد ارمنستانی ها ماندگار خواند.
سرکیسیان در توئیت خود افزوده است: آیت الله هاشمی رفسنجانی در یاد ارمنستانی ها به عنوان رئیس جمهوری کشور همسایه ماندگار است، زیرا آغاز این مسئولیت با شکل گیری روابط با ارمنستان تازه استقلال یافته همراه بود.
وی نوشت: آیت الله فقید آن زمان تحرکی تازه به دوستی های دیرینه و چند قرنی دو ملت داد تا پایه و اساس محکمی برای روابط کنونی باشد که اکنون از سوی دولت های ایران و ارمنستان در حال گسترش و تعمیق است.
کارن کاراپتیان نخست وزیر ارمنستان نیز روز دوشنبه در دیدار سیدکاظم سجادی سفیر ایران ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی یار دیرین حضرت امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی را تسلیت گفت.
همچنین معاون مجلس ملی ارمنستان با حضور در ایران در مراسم تشییع پیکر رئیس جمهور اسبق در تهران شرکت کرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی که از مرداد 68 تا مرداد 76 دو دوره مسئولیت ریاست جمهوری ایران را برعهده داشت، پس از فروپاشی سال 1991 شوروی و تشکیل 15 کشور از جمهوری های آن، بنیادگذار روابط دیپلماتیک و اقتصادی از جمله گشایش فوری سفارتخانه در کشورهای تازه استقلال یافته از جمله ارمنستان بود.
بنیادگذاری روابط تهران و ایروان به چهارم دی 1370 (سه روز پیش از تائید رسمی فروپاشی شوروی - 25 دسامبر 1991) در زمان ریاست جمهوری آیت الله فقید باز می گردد که استقلال ارمنستان را به رسمیت شناخت و 45 روز بعد نیز دو کشور با صدور یک بیانیه بر لزوم برقراری روابط دیپلماتیک، مناسبات دوستانه و مبتنی بر حسن همجواری تاکید کردند.
آوریل 1992 سفارت ایران در ایروان درهای خود را گشود و دسامبر همان سال نیز ارمنستان اقدام مشابهی انجام داد.