به نقل از سایت: www.hoosk.net
نویسنده این کتاب را به ده فصل تقسیم کرده که در فصل اول به اختصار به تاریخ پر فراز و نشیب ارمنستان، چگونگی تشکیل امپراتوری عثمانی، ریشه نظریه های پان تورکیسم و پان تورانیسم و تقابل ارمنیان ارمنستان غربی با حکومت عثمانی و نقش ارمنیان در این کشور پرداخته است.
در فصل دوم به سر آغاز خصومت ها نسبت به ارمنیان و منشاء مسالة ارمنی و عهد نامه های گوناگونی پرداخته شده که بطور مستقیم نقش دُول خارجی را در سرنوشت آتی و غم بار ملت ارمنی ترسیم می نماید.
در فصل سوم اوضاع ارمنستان غربی در اوایل قرن بیستم و آغاز کشتارها، انگیزه های نسل کشی و مکانیزم آن به همراه گواه دیپلمات های خارجی و شاهدین عینی شاغل در عثمانی تشریح می شود. فصل چهارم کتاب که یکی از ناگفته های نسل کشی ارمنیان است اختصاص به نقش کشور و دولت آلمان، متحّد استراتژیک ترکیه در جنگ جهانی اول و گزارشات دیپلمات های آلمانی از آن وقایع دارد. این گزارشات از آن جهت حائز اهمیّت اند که دیپلمات های آلمانی در گزارشات خود ادعای تُرک ها در خصوص خیانت ارمنیان به امپراتوری عثمانی را کاملاً رد و اهداف پان تورکیستی سران اتّحاد و ترقّی در کشتار ارمنیان را نمایان می سازند.
فصل پنجم که یکی از مهّم ترین فصل های کتاب را شکل می دهد به اسناد و مدارکی اشاره می کند که عمدتاً از آرشیو های ترکیه و زبان دولت مردان آن کشور بیان می شود. مطالعه و بررسی این اسناد و مدارک می تواند هر گونه شک و شُبهه موجود در خصوص انکار نسل کشی، مهاجرت دادن ارمنیان به دلایل ضرورت جنگی، کشته شدن ارمنیان بواسطة جنگ، بیماری و قحطی که از سوی برخی دولت مردان و مورّخین تُرک بیان می شود مردود نماید.
فصل ششم کتاب اختصاص به گواه شاهدین عینی و بیانات منتخب کارشناسان اروپایی ،آمریکایی و گزارشات مطبوعات معتبر جهان را در بر می گیرد.
فصل هفتم نیز عواقب و پیامد های حاصل از نسل کشی و زیان های معنوی و مالی این فاجعه را بر ارمنیان و سرنوشت آتی ملت ارمنی بررسی و بازگو می کند.
فصول هشتم و نهم به ترتیب اختصاص به بررسی روند شناسایی و محکومیت نسل کشی از سوی جوامع بین المللی و نظرات و عقاید روشن فکران و متفکرین ترک در مورد نسل کشی ارمنیان دارد.
در فصل انتهایی نیز نویسنده به عنوان یک ایرانی ارمنی به بررسی سیاست های جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوع نسل کشی ارمنیان پرداخته و در ادامه برخی از نوشته ها و مشاهدات شاهدین عینی ایرانی و اظهارات برخی از سیاستمداران ایرانی را قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به تصویر کشیده است.