به نقل از سایت: www.tasnimnews.com
سفیر ارمنستان در ایران گفت: در میان ارامنه آشنایی کامل نسبت به تاریخ، فرهنگ و دستاوردهای ایران وجود دارد و خود ارامنه هم از تاریخ و فرهنگ غنی برخوردارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، آرتاشس تومانیان عصر امروز در نشست با فعالان اقتصادی استان مرکزی که در استانداری مرکزی برگزار شد با اشاره به ضرورت تقویت روابط اقتصادی ایران و ارمنستان اظهار داشت: خود ارمنستان کوچک است اما روشهایی در تجارت دارد که میتواند برای صنعتگران استان مرکزی جالب باشد و عضویت آن در اتحادیه اورآسیا یکی از مواردی است که سرمایهگذاری در این کشور را با مزیت روبه رو کرده است، همین عضویت سبب شده که سرمایهگذاری در این کشور بازاری 180 میلیون دلاری را برای مشترکان اقتصادی خود به دنبال داشته باشد یعنی ورود به ارمنستان ورود به بازار منطقه اورآسیا است.
وی افزود: متاسفانه با آذربایجان و ترکیه روابط خوبی نداریم اما درعین حال روابط خوبی را با گرجستان و ایران داریم، روابط با ایران یکی از موضوعات محوری سیاست خارجه ارمنستان است و رابطه با ایران در تمام زمینهها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
سفیر ارمنستان در ایران تصریح کرد: اما در این جلسه به طور مشخص دررابطه با روابط اقتصادی دو کشور و مزایای آن صحبت می کنیم، در روابط سیاسی ایران و ارمنستان هیچگونه مشکلی وجود ندارد ولی متاسفانه روابط اقتصادی به این سطح از گسترش نرسیده و باید تقویت شود.
تومانیان بیان کرد: روابط اقتصادی دو کشور هیچ گاه از مرز 300 میلیون دلار عبور نکرده که در مقابل این همه ظرفیت مبلغ ناچیزی است، در زمینه سرمایهگذاریهای مختلف بین دو کشور تاکنون پیشرفتی حاصل نشده جز زمینه زیرساختها که با ایران روابط خوبی داریم و الان جاده اتومبیلرو بین دو کشور وجود دارد، همچنین دو خط انتقال برق میان ایران و ارمنستان ایجاد شده و خط سه هم درحال انتقال است.
وی ادامه داد: به تازگی قرارداد چهارجانبهای بین ارمنستان، ایران، روسیه و گرجستان امضا شده که از طریق آن بتوانیم حاملهای انرژی را منتقل و مبادله کنیم.
سفیر ارمنستان در ایران عنوان کرد: ارمنستان در محلی قرار گرفته که خلیج فارس را از طریق ارمنستان و ایران به دریای سیاه و گرجستان متصل میکند، باید دید چه زمینههای مشترکی برای توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور وجود دارد.
تومانیان اضافه کرد: ارمنستان کشوری است با سه میلیون جمعیت که برای ایران بازار کوچکی بهشمار میرود ولی تولیدکنندگان ایرانی در بازار ارمنستان حضور دارند، تجارت در ارمنستان بسیار آسان بوده و تولیدات ایرانی در ارمنستان میتوانند بدون پرداخت عوارض گمرک در بازار کشورهای عضو هیئت اورآسیا حضور یابند.
وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد بنده این است که زمینههای مشترک بین دو کشور مورد بررسی قرار گیرد و زمینه های موجود برای همکاری احصاء شوند.
6400 کالا در ارمنستان تولید و بدون عوارض گمرکی به اروپا صادر میشود
سفیر ارمنستان در ایران با اشاره به سهولت تجارت در ارمنستان گفت: ارمنستان قرارداد جداگانه ویژهای هم با 28 کشور اروپایی دارد، 6 هزار و 400 رقم کالا در ارمنستان تولید میشود که بدون عوارض یا با عوارض بسیار کم گمرکی به کشورهای اروپایی صادر میشوند، چنین برنامهای هم با آمریکا، کانادا و ژاپن داریم.
تومانیان افزود: در ارمنستان سه منطقه آزاد، آی تی، صنعت طلا و جواهر و منطقه کنار مرز شمال در کنار رود ارس نزدیک شهر جلفا داریم که تمام زمینههای تجاری و اقتصادی را شامل می شود و آماده حضور صنعتگران استان مرکزی در این مناطق آزاد هستیم.
وی تصریح کرد: سفارت ارمنستان و همچنین بنده به عنوان سفیر در فیس بوک و هم تلگرام که بسیار در بین ایرانیان رایج است حضور داریم و سوالات را پاسخگو هستیم، الان برخی از مراجعهکنندگان ایرانی کارهایشان در ارمنستان را اجرایی میکنند.
سفیر ارمنستان در ایران بیان کرد: فعالیتهای فعالان ارمنستان در زمینهی آی تی در حد استانداردهای بینالمللی است، در زمینه انرژی هم پیشرو هستیم و این حوزه در ارمنستان بسیار توسعه یافته و نیروگاه اتمی داریم، در زمینه نانوتکنولوژی، لیزر، ماشین آلات دقیق، در کشاورزی و فرآوری محصولات کشاورزی خیلی توسعهیافته هستیم.
تومانیان ادامه داد: بنده با اقتصاد ایران آشنا هستم و در زمینه ضعف و قدرتهای اقتصادی آن میتوانم بحث کنم، ایران در زمینه تولیدات کشاورزی از ظرفیت بالایی برخوردار است اما در بستهبندی، حمل و نقل و سردخانه ضعف دارد که در این زمینه میتوانیم به ایران کمک کنیم، هردو کشور در زمینه داروسازی پیشرفته هستند.
اقتصاد ارمنستان بهطور کامل دراختیار بخش خصوصی است
وی با اشاره به نحوه مدیریت اقتصاد ارمنستان گفت: اقتصاد ارمنستان بهطور کامل دراختیار بخش خصوصی است و دولت هیچ دخالت و نقشی در اقتصاد ندارد و می توانید شرکت های 100 درصد به نام خود را در ارمنستان ثبت کنید.
سفیر ارمنستان اضافه کرد: ارمنستان از نظام بانکی خیلی پیشرفتهای برخوردار است، صحبت درمورد بانکهای بینالمللی است که الان در ارمنستان حضور دارند، یعنی اگر فردی با بانک ارمنستانی کار کند، در زمینه باز کردن ال سی، انتقال پول یا برداشت آن مشکلی نخواهد داشت، همچنین بانکهایی از کشورهای عربی در ارمنستان فعال هستند که می توانید با آنها همکاری داشته باشید.
تومانیان خاطرنشان کرد: نمیگویم در ارمنستان مشکل و نقصانی وجود ندارد و بهطور حتم مشکلاتی داریم اما با توجه به ظرفیتهایی که داریم میتوانیم روابط خوبی را داشته باشیم.
وی افزود: رشد قابل ملاحظه توریستهای ارمنستان اتفاقی نیست، طبیعت زیبا، تئاترهای پیشرفته و غیره از مواردی هستند که سبب جذب توریسم به این منطقه می شوند، بزرگترین مشکل در روابط اقتصادی ایران و ارمنستان این است که یکدیگر را نمی شناسیم و باید این شناخت تقویت شود.
سفیر ارمنستان در ایران تصریح کرد: به کارخانه تولید لوله صفا در ساوه پیشنهاد میکنم که کارگاهی را در ارمنستان ایجاد کنند و محصول خود را در آنجا تولید کنند تا مصرفکنندگان از نزدیک محصولاتشان را ببینند.
تومانیان بیان کرد: ماشینآلات تولیدی روسیه و بلاروس مزایایی دارند اما 99 درصد کشاورزان آنها از تولیدات ایرانی اطلاع ندارند.
وی ادامه داد: ایران و ارمنستان کشورهای همسایهای هستند که مردمان دو کشور سابقه دوستی طولانی دارند، این سخنان تعارفآمیز نیست و این دو کشور قرنهای طولانی است که باهم ارتباط دارند.
مردم ارمنستان آشنایی کامل با تاریخ و فرهنگ ایران دارند
سفیر ارمنستان در ایران با اشاره به سابقه روابط ایران و ارمنستان گفت: در میان ارامنه آشنایی کامل نسبت به تاریخ، فرهنگ و دستاوردهای ایران وجود دارد و خود ارامنه هم از تاریخ و فرهنگ غنی برخوردار هستند.
تومانیان عنوان کرد: ارمنستان و مردم آن از نظر تاریخی مسیر مشکل و پرسنگلاخی را تجربه کردند بارها حکومت داشتند ولی از بین رفته ولی الان 25 سال است که ثبات حکومتی دارد.
وی اضافه کرد: ایران یکی از چهار کشور همسایه ارمنستان است، ارمنستان در همسایگی چهار کشور ایران، گرجستان، آذربایجان و ترکیه قرار گرفته که موقعیت جغرافیایی مناسبی است و سیاست خارجی خود را مطابق همین منطقه جغرافیایی تعریف میکند.