به نقل از سایت: www.irna.ir
جلیل جباری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مراسم اصلی این آیین امروز از ساعت ۱۰:۳۰ صبح در محل کلیسا با حضور ارامنه و سایر میهمانان برگزار میشود.
وی اضافه کرد: میراث فرهنگی استان تلاش کرده است تا زیرساخت های لازم از جمله محل کمپینگ ها، سرویسهای بهداشتی، سرویسهای پذیرایی، نورپردازی محوطه، برپایی چادر مربوط به تشریفات مراسم و سایر خدمات را فراهم کند.
وی اظهار داشت: تمام ادارات و دستگاه های خدمات رسان و دخیل نیز در این زمینه آماده همکاری بوده و در محل قره کلیسا مستقر هستند.
آیین مذهبی عشای ربانی در قره کلیسای چالدران به طور سالانه با حضور ارامنه از کشورهای ارمنستان، سوریه، لبنان، هلند، فرانسه، اتریش، آلمان، کانادا و دیگر کشورهای جهان برگزار میشود و یکی از هفت آیین مقدس در تمام فرقههای مسیحیت است.
ریشه این آیین بین المللی به آخرین شامی برمیگردد که مسیح (ع) در شب دستگیری خود توسط سربازان رومی با حواریون اطعام کرده و از آنجا که یکی از آنان با نام «تاتاووس مقدس» در قره کلیسا دفن شده، این کلیسای باستانی از اهمیت ویژه ای برای ارامنه برخوردار است.
ارامنه ایران و جهان در این آیین اعمالی چون راز و نیاز به درگاه خداوند، قربانی کردن و غسل تعمید فرزندانشان را به جا می آورند و تعداد شرکت کنندگان و ملیت های آنان نیز متغیر است.
ارامنه بر این عقیده هستند که تعمید فرزندانشان در نخستین کلیسای مسیح و محل شهادت حواری آن حضرت با خیر و برکت همراه است و گروه دیگری نیز فرزندان ۱۵ تا ۲۰ ساله خود را با نذر و نیت در آنجا غسل می دهند.
روزهای توقف خانواده ها در قره کلیسا برای برگزاری آیین باداراک متفاوت است؛ آنان طبق رسم باید سه روز در آنجا بمانند ولی کسانی که از راه دور به آنجا رفته اند، گاهی بیش از سه روز می مانند و خانواده هایی هم که راهشان نزدیک است، شاید در روز دوم به این کلیسای باستانی بروند.
در طول این مدت زائران قره کلیسا اعمال خاصی شامل روشن کردن شمع، راز و نیاز با خدا و قربانی کردن گوسفندان را به جای می آورند و با انجام این اعمال از خداوند بزرگ طلب رحمت و مغفرت میکنند.
بنای قرهکلیسا (کلیسای تاتائوس مقدس) جزء ۹ اثر ثبت شده جهانی ایران و ۲ اثر ثبت شده جهانی آذربایجان غربی است و بیشتر صاحب نظران آن را قدیمیترین کلیسای جهان می دانند.