رئیس جمهور با بیان اینکه امام بزرگوار ما ۴۴ سال قبل پرچمی به نام اجرای عدالت را برافراشت تا جامعهای بسازد که انسانهای عدالتخواه پرورش دهد که خود اولین مجریان عدالت باشند، گفت: انقلاب اسلامی ایران به دنبال ساختن جامعهای است که انسانهای خداباور و دور از ظلم و فساد و تباهی و جامعهای برخوردار از معنویت و اخلاق و عقلانیت متکی بر تفکر پرورش دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی شامگاه دیشب (دوشنبه) در نشستی با پیروان ادیان توحیدی که به مناسبت گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه ایام دهه فجر برای همه ما یادآور پیروزیهای بزرگ ملت ایران است، گفت: این پیروزیها مرهون بصیرت و ایستادگی همه ملت بزرگ ایران با هر گویش، مذهب و باوری است.
رئیس جمهور با بیان اینکه موفقیتها و گامهای بلندی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزههای مختلف نصیب ملت ایران شده است نیز متعلق به همه ملت بزرگ ایران است، افزود: دفاع مقدس یکی از جلوههای زیبا و شکوهمند ایستادگی و بصیرت ملت ایران است که همه اقوام و مذاهب ایرانی با تقدیم شهدایی در آن ایفای نقش کرده و در این افتخار سهم دارند.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر زمانی نیازمند انسجام و وحدت ملی هستیم، اظهار داشت: انسجام و وحدت مهمترین زمینه و مناسبترین بستر برای توسعهیافتگی در کشور است. البته وحدت و انسجام به معنای نفی گفتگو نیست، بلکه بستری برای گردهم آمدن صاحبان اندیشه و تبادل دیدگاهها و نظرات آنها با یکدیگر در راستای تقریب نگاهها است.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه امروز مهمترین مسئله برای ما آن است که عطف به دستاوردهای عظیم انقلاب اسلامی، نگاهی امیدوارانه به آینده داشته باشیم، تصریح کرد: امروز دشمنان انقلاب اسلامی به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه هستند تا از این طریق ملت ایران را از حرکت، تولید، تلاش برای ارتقای علم و فناوری، خلاقیت، تحصیل علم و کسب و کار بازدارند.
آیتالله رئیسی با اشاره به اینکه دشمنان نمیخواهند ملت ایران در کنار هم در صفا و صمیمیت و تحت لوای یکپارچگی و انسجام ملی رو به پیشرفت و آینده روشن حرکت کنند، خاطرنشان کرد: برای همه ما روشن است که ادیان ابراهیمی ضد کفر و الحاد هستند و محور همه آنها خداپرستی، دعوت به اخلاق و کنار گذاشتن تکبر، شیطنت، ظلم و فساد است.
رئیس جمهور اضافه کرد: نقطه مشترک همه ادیان ابراهیمی توجه به خدا، توجه به خود و خودسازی و دستگیری و گرهگشایی برای دیگران است. همه ادیان ابراهیمی خودبینی و خودبرتربینی و استکبار را محکوم و ظلم و فساد را مورد نکوهش قرار میدهند.
دکتر رئیسی با اشاره به این سخن امام محمدباقر (ع) که اگر انسان رابطه خود با خدا، با خود، با دیگران و با هستی را سامان دهد، به سعادت خواهد رسید، گفت: اینها سخنان و آموزههای همه ادیان الهی و ابراهیمی هستند که امیدبخش بوده و به انسان یاد میدهند که نباید دچار یاس شد و آینده را روشن و امیدبخش دید.
رئیس جمهور اعتقاد به نجات انسان را اعتقاد مشترک همه باورمندان به ادیان ابراهیمی دانست و افزود: اعتقاد به موعود و وعده خدا برای نجات انسان و اجرای عدالت و مبارزه با ظلم باور مشترک موجود در همه ادیان ابراهیمی است.
آیتالله رئیسی همچنین توجه به خانواده را دیگر باور مشترک ادیان ابراهیمی معرفی کرد و اظهار داشت: امروز در نگاه استکبار جهانی یک پدیده زشت اخلاقی که باعث انقطاع نسل بشر میشود، به عنوان شاخص تمدن معرفی میشود و دولتهای غربی جامعهای را متمدن معرفی میکنند که در آن همجنس بازی رواج داشته باشد؛ این با همه آموختههای ادیان ابراهیمی در تضاد و باعث انقطاع نسل بشر است.
رئیس جمهور با بیان اینکه در مکتب سیاسی امام راحل سیاست با معنویت گره خورده است، تصریح کرد: سیاست بدون خدا بلاهای بزرگی بر سر بشریت آورده است که هفتاد سال ظلم به مردم فلسطین، تولید کلاهکهای هستهای و ظلم و کشورگشاییهایی که امروز جامعه بشری را رنج میدهد، همه نتیجه سیاست منهای خدا و معنویت است.
دکتر رئیسی اضافه کرد: جامعه بشری باید بداند که کنار گذاشتن خدا از معادلات سیاسی نه سعادت که ظلم و از بین رفتن حقوق بشر را برای جامعه بشری به ارمغان میآورد. این خداوند است که حقوقی را برای انسانها قرار داده و حکومتها صرفا باید حافظان و صیانتکنندگان از حقوق زنان، کودکان، محیط زیست و امثال آن باشند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اصول اخلاقی ادیان ابراهیمی به دنبال تربیت انسانی خداباور هستند، خاطرنشان کرد: دین به دنبال پرورش انسانهایی است که تحت هر شرایطی و در انجام هر کاری خدا را از یاد نبرند، چرا که کسی که خدا را فراموش کند انسانیت خود را از یاد برده و مرتکب ظلم و جنایت میشود و این نکتهای است که همه ادیان ابراهیمی به آن تاکید کردهاند.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امام بزرگوار ما ۴۴ سال قبل پرچمی به نام اجرای عدالت را برافراشت تا جامعهای بسازد که انسانهای عدالتخواه پرورش دهد که خود اولین مجریان عدالت باشند، گفت: انقلاب اسلامی ایران به دنبال ساختن جامعهای است که انسانهای خداباور و دور از ظلم و فساد و تباهی و جامعهای برخوردار از معنویت و اخلاق و عقلانیت متکی بر تفکر پرورش دهد، نه انسانهایی که به دیگران ظلم کنند و یا انسانهایی که زیر بار ظلم بروند.
رئیس جمهور افزود: مستکبرین نمیخواهند این جامعه شکل گیرد و لذا در این ۴ دهه به انحای مختلف فتنهگری کردند، ولی این جامعه پاگرفت. دهه اول، دهه تشکیل نظام اسلامی بود، دهه دوم، دهه تثبیت نظام اسلامی، دهه سوم، دهه توسعه و امروز نیز دههای است که جامعه اسلامی مسیر پیشرفت و عدالت را طی میکند و این مسیر به هیچ عنوان توقف یافتنی نیست.
دکتر رئیسی اظهار داشت: آنچه امروز برای جامعه ما ضرورت دارد این است که بازنگاهی به آنچه که باید انجام میشد و آنچه انجام شده، داشته باشیم و سعی کنیم که ضعفها و کاستیها برطرف شده و برای تشکیل ایرانی قوی بر قوتها بیافزاییم.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز شاخصها و نمادهای روشنی بر پیشرفت ایران اسلامی داریم که همینها باعث عصبانیت دشمن شده است، تصریح کرد: دشمن میبیند که هر چه نقشه میکشد، نقش بر آب میشود. این نه سخن ما که اعتراف دشمن و مسئولان رسمی آمریکایی است که فشارهای حداکثری آنها به جمهوری اسلامی به شکل مفتضحانه شکست خورده است.
آیتالله رئیسی ایستادگی و مقاومت مردم ایران را عامل شکست فشارهای حداکثری آمریکا دانست و خاطرنشان کرد: این مهم نشان میدهد که ملت ایران باید بر انسجام و یکپارچگی خود بیافزایند و با مقاومت و ایستادگی، تلاش و فعالیت مضاعفی برای ارتقای استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی خود داشته باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران با اتکا به ظرفیتها و استعدادهای متنوع خود میتواند به استقلال در عرصههای مختلف دست یابد، گفت: ایران اسلامی با استفاده از استعدادهای بسیاری که دارد میتواند به قلههای عظمت دست یابد. هر جا که جوانها، مردان و زنان ما ایستادهاند، توانستند قلهها را فتح کنند و بعد از این هم مسیر بسیار مسیر روشن و آینده بسیار آینده امیدوارکنندهای است.
دکتر رئیسی مهمترین ظرفیت ملت ایران را ظرفیت نیروی انسانی کارآمد دانست و افزود: ذخایر مادی و معنوی فراوانی در این کشور وجود دارد که باید تلاش کرد با مدیریت خوب این ظرفیتها و قوهها به فعلیت برسد. با اتکا به تجربیات پیشینیان میتوانیم مسیر رو به پیشرفت کشور را با قوت و قدرت به پیش ببریم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه همه انبیای الهی یکدیگر را تصدیق کردهاند، توهین به پیامبر عظیم الشأن اسلام(ص) را اهانت به همه انبیاء و ادیان الهی و توحیدی عنوان کرد و افزود: اینکه کسی به خود اجازه دهد تحت لوای یک دولتی، به پیامبر الهی قریب به ۲ میلیارد مسلمان در جهان اهانت کند، نامش آزادی نیست، بلکه اهانت به همه خداباوران بر روی زمین و اتفاقاً محدودکننده آزادی بیان است.
دکتر رئیسی اهانت به قرآن کریم را نفرتپراکنی در جامعه بشری توصیف کرد و اظهار داشت: به هیچ عنوان نباید گذاشت عدهای به خود اجازه دهند تحت عناوینی همچون آزادی بیان به مقدسات میلیاردها انسان جسارت کنند.
رئیس جمهور در ادامه موضع متحد پیروان ادیان الهی در محکومیت توهین به نبی مکرم اسلام(ص) و قرآن کریم را قابل تقدیر دانست و بر ضرورت تقویت انسجام در دفاع از ادیان الهی تأکید کرد.
آیتالله رئیسی در ادامه اظهار داشت: پرچمی که امام خمینی(ره) در ایران برافراشت زندگی در لوای ادیان توحیدی و اثبات این حقیقت محکم است که دین برغم همه پیچیدگیهای دنیای امروز برای بشریت نسخه زندگی دارد و پاسخگوی همه نیازهای انسان است.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه براساس چنین نگاهی انسان امروز میتواند هم متدین و هم در همه عرصههای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی نقشآفرین و اثرگذار باشد، تصریح کرد: دین نه تنها تضادی با نقشآفرینی انسان امروز در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ندارد، بلکه برای این فعالیتها مصونیت ایجاد میکند، چرا که انسان دینمدار صاحب سبک زندگی سالم است در سیاست ظلم نمیکند و در اقتصاد اهل کمفروشی نیست.
دکتر رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه تمام جفاها و بلاهای مبتلا به جامعه بشری امروز بخاطر سیاست بدون خداست، افزود: کاری که امام خمینی(ره) کرد پیوند سیاست و معنویت با هدف نجات همه انسانها و رفع مشکلات همه مستضعفین و محرومین و همچنین زدودن ظلم از جامعه بشری با نگاه فراسرزمینی بود.
رئیس جمهور دگرخواهی در پرتو خداخواهی را از مؤلفههای اصلی مکتب سیاسی امام خمینی(ره) عنوان کرد و گفت: امام(ره) به ما اینگونه آموخت که رنج دیگران، رنج ما باشد چرا که چنین نگاهی است که میتواند جامعه بشری را به سعادت و پیشرفت برساند.
آیتالله رئیسی ادامه داد: براساس چنین نگاه مترقی و ارزشمندی است که وقتی میشنویم در مرز ترکیه و سوریه مردم گرفتار بلایای طبیعی و زلزله شدهاند گویی ما نیز دچار این حادثه و مشکل شدهایم و نمیتوانیم بدون دغدغه باشیم و در قبال آنها احساس مسئولیت میکنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه این نگاه امام خمینی(ره) انسان را اجتماعی پرورش میدهد، افزود: اگر شهید حاج قاسم سلیمانی رنج دیگران را نداشت چرا باید در عراق به شهادت میرسید؟ او رفت که مردم عراق بلکه کل ملتهای منطقه را از شر تروریسم تکفیری که هیچ ارتباطی با دین نداشتند اما به نام دین جنایت میکردند، نجات بخشد.
دکتر رئیسی تأکید کرد: امروز کسانی که به نام یهود در فلسطین و به ملت مظلوم آن ظلم میکنند، هیچ نسبتی با دین یهود و پیروان حضرت موسی(ع) ندارند. امروز کسانی که به نام مسیحیت در هر نقطهای از جهان به مردم ظلم میکنند هیچ ارتباطی با دین مسیحیت و حضرت عیسی(ع) ندارند. چرا که همه انبیاء الهی از ظلم بیزار بودند.
رئیس جمهور با بیان اینکه کسانی که به نام دین چه شیعه و چه سنی، چه یهودی و چه مسیحی به بشریت ظلم میکنند، نه از دین و دیانت، بلکه از شیطان وجودشان پیروی میکنند، اظهار داشت: امروز به نام آزادی بر ضدآزادی، به نام زن و بر ضد زن و به نام دین بر علیه دین، اقدام میکنند چرا که میخواهند از این عناوین مقدس برای پیشبرد اهداف پلیدشان سوءاستفاده کنند که باید با قدرت در مقابل چنین افرادی ایستاد.
دکتر رئیسی در پایان از خدای متعال برای مردم زلزلهزده شهرستان خوی و ترکیه و سوریه طلب صبر کرد و گفت: امیدواریم خدای متعال توفیق دهد وظایفمان را در قبال مردم بشناسیم و به آنها عمل کنیم و در جهت رفع رنج دیگران و پیشرفت کشور احساس مسئولیت داشته باشیم و تلاش کنیم.