" https://www.alikonline.ir "

 

معاون اول قوه قضاییه در نشست صمیمانه با مجمع نمایندگان اقلیت‌های مذهبی در مجلس شورای اسلامی قضات تاکید کرد: محاکم در رسیدگی‌های قضایی بدون توجه به نژاد، قومیت و حتی مذهب اشخاص به پرونده‌های قضایی رسیدگی می‌کنند تا عدالت و انصاف را رعایت کنند.

به گزارش خبرگزاری میزان، نشست صمیمانه حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی معاون اول قوه قضاییه با مجمع نمایندگان اقلیت‌های مذهبی در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی در این نشست گفت: ما معتقد به رحمت واسعه الهی هستیم که رحمت او همه مخلوقات خداوند را در بر می‌گیرد لذا هیچ برتری بر یکدیگر جز تقوا و تقرب به خداوند نداریم. 

وی با اشاره به این نکته که خداوند مخلوقات خود را دوست می‌دارد افزود: ادیان الهی نقاط مشترکی دارند که می‌توان حول آن نقاط مشترک همکاری کرد. 

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به وجود توحید به عنوان اصل و نقطه مشترک ادیان الهی بیان کرد: عدالت نیز از جمله نقاط مشترکی است که همه انسان‌ها بر آن تفاهم دارند و بر این مبنا می‌باید برای تحقق آن همکاری گسترده داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمزه خلیلی با تاکید بر ضرورت تحقق عدالت در جامعه گفت: عدالت امری است فطری که همه انسان‌ها خواستار عدالت و رفتار عادلانه هستند. 

وی با تاکید بر این نکته که تا عدالت محقق نشود شکاف‌ها و نابرابری‌ها رفع نخواهد شد افزود: باید تمام توان و توجه مسئولین برای تحقق عدالت باشد.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره به پرونده‌های قضایی در محاکم گفت: قضات محاکم در رسیدگی‌های قضایی بدون توجه به نژاد، قومیت و حتی مذهب اشخاص به پرونده‌های قضایی رسیدگی می‌کنند تا عدالت و انصاف را رعایت کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین خلیلی در خصوص مواردی که نمایندگان بیان کردند، گفت: بخشی از موارد احصا شده، پرونده‌هایی است که رأی قطعی و لازم الاجرا صادر شده که اشخاص معترض می‌توانند از طریق اعاده دادرسی پرونده را پیگیری کنند، بخش دیگری که در جلسه مطرح شده نیازمند کار کارشناسی است که باید پس از انجام کار دقیق علمی و کارشناسی تصمیم‌گیری کرد که قطعا پیگیری خواهد شد.

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری نیز در این نشست گفت: جلسات مستمر معاون اول قوه قضاییه با نمایندگان استان‌های مختلف برای رفع مشکلات مردم در حال برگزاری است و امروز این جلسه برگزار شد تا به دغدغه‌ها و مشکلات  اقلیت‌های مذهبی کشور رسیدگی شود. 

وی با اشاره به تعامل مطلوب و سازنده نمایندگان اقلیت هایمجلس با دستگاه قضا گفت: نمایندگان اقلیت‌ها به  رفع مشکلات کشور نیز خیلی کمک کرده و همواره با تعامل و هماهنگی بالا، بسیار اثرگذار عمل کرده‌اند. 

وزیر دادگستری با اشاره به دغدغه نمایندگان درباره رسیدگی به پرونده‌های قضایی اقلیت‌های مذهبی کشور در محاکم گفت: همه پرونده‌ها بدون تبعیض و دیدگاه خاص در محاکم رسیدگی می‌شوند و فرقی بین مسلمانان و سایر اقلیت‌های مذهبی در این راستا وجود ندارد. 

وی تاکید کرد: علاقمند به افزایش همکاری و تعاملات با نمایندگان اقلیت‌های مذهبی در مجلس هستیم تا قوانینمطلوبی تصویب شود و موجب کمک به همه مردم شده و مشکلات شان برطرف شود. 

همایون سامه یح نجف‌آبادی، نماینده جامعه کلیمیان در مجلس گفت: عدم وجود قانون ارث باعث مشکلاتی برای اقلیت‌های مذهبی شده بود که بخشنامه معاونت اول سابق دستگاه قضا در این رابطه اقدام مبارکی بود.

وی افزود: امیدواریم جلسه‌ای در معاونت حقوقی قوه قضاییه تشکیل شود تا درباره شروط ضمن عقد اتباع کلیمی کشور، مفادی با توجه به شرع آیین کلیمی و قانون کشورمان نوشته شود.  

گقارد منصوریان، نماینده مسیحیان ارمنی اصفهان و جنوب ایران در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: امیدواریم در طی تعاملات دستگاه قضا با نمایندگان اقلیت‌ها، رسیدگی به پرونده زندانیان این ادیان نیز با سرعت و سهولت بیشتری در دستورکار قرار گیرد. 

شارلی انویه، نماینده مسیحیان اشوری و کلدانی در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: عفو رهبر انقلاب در اعیاد مختلف مسیحی و ایرانی شامل حال زندانیان مسیحی هم می‌شود که جای تقدیر و تشکر دارد. 

بهشید برخورداری، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوارم جلسات مشترک نمایندگان اقلیت‌های مجلس با مسئولان ارشد دستگاه قضا بیشتر شود و بتوانیم مسائل و مشکلات جامعه هدف خود را مطرح و رفع کنیم. 

آراد شاوردیان نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال کشور در مجلس نیز گفت: در طول هرماه حدود ۳ الی ۴ نامه درباره مشکلات حقوقی و قضایی به نماینده قوه قضاییه در مجلس می‌دهیم که پیگیری می‌شود و این روند باعث شده بار حقوقی و قضایی مشکلات جامعه هدف‌مان کم‌تر شود.