به نقل از سایت: www.irna.ir
روابط ایران و ارمنستان همواره تحت تاثیر اشتراکات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و دوستی پایدار، قرار داشته به طوری که این وضعیت افق های روشنی در همکاری تهران و ایروان بوجود آورده است.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، ارمنستان به مانند شهرهای شمالی ایران سرسبز است و اکنون رفت و آمد گردشگران دو کشور به کشورهای یکدیگر پیوندها را بیشتر کرده و دراین شرایط نیز عزم مقام های دو کشور بر گسترش روابط، تهران - ایروان است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان در جمع خبرنگاران می گوید: آشنایی بیشتر مردم دو کشور و اشتراکات فراوان فرهنگی و اجتماعی، به دوستی ها تداوم می بخشد.
سید کاظم سجادی افزود: توریست حلال را باید در ارمنستان رواج دهیم تا مشکلات غذا و بهداشت برای گردشگران مسلمان به ویژه ایرانی ها در اینجا رفع شود.
وی اضافه کرد: برپایی جشنواره های غذا برای نزدیک کردن ذائقه های مردم دو کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
سجادی همچنین گفت: سفارت جمهوری اسلامی ایران در ایروان آمادگی کامل همکاری با رسانه ها برای تبادل هیات های رسانه ای را دارد.
وی سفر هیات رسانه ای ایران به ارمنستان را حرکتی بسیار بزرگ خواند و اظهار کرد: رسانه ها به عنوان تاثیرگذارترین قشر می توانند در رسیدن به اهداف کمک خوبی باشند.
معاون ارشد وزیر امور خارجه ارمنستان نیز با اشاره به سفر اخیر معاون اول رییس جمهوری اسلامی ایران به ارمنستان گفت: در دیدار جهانگیری با رییس جمهوری و نخست وزیر ارمنستان، بر گسترش روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری تاکید شده و زمان بندی جلسات آینده نیز انجام شده است.
شاوارش کوچاریان در جمع خبرنگاران ایرانی اعزامی به ارمنستان افزود: در دو سال گذشته دولت دکتر روحانی، روند رشد روابط دو کشور افزایش یافته و از سرعت خوبی برخوردار شده است.
وی توافقنامه ایران با کشورهای غربی و آمریکا در وین را بسیار با اهمیت خواند و اظهار کرد: این گفت و گوها نشان داد با مذاکره می توان به نتایج خوبی رسید.
معاون وزیر امور خارجه ارمنستان در بخش دیگری با اشاره به وقایع منطقه و وجود گروه های تروریستی چون داعش گفت: جامعه ارامنه نیز از این وقایع متضرر شده و به ویژه در سوریه اقلیت های مذهبی و قومی و ارزش های مقدس دینی در حال نابودی هستند.
کوچاریان افزود: نظریات ارمنستان و جمهوری اسلامی درخصوص مبارزه با گروه های تروریستی یکسان است و آنها را به ضرر کل منطقه و جهان می دانند.
وی با بیان ضرب المثلی مبنی بر اینکه « دوستی در سختی پیدا می شود» گفت: افزایش روابط ارمنستان با ایران پس از استقلال بوده است.
کوچاریان افزود: در پروژه تحریم ها علیه جمهوری اسلامی نیز همواره ارمنستان نه تنها موافق نبوده بلکه مخالفت هم کرده است و این موضعگیری فشارهایی را نیز از سوی طرف های غربی برای کشور ما به همراه داشت.
وی تصریح کرد: تاکنون هیچ سندی علیه جمهوری اسلامی ایران از طرف دولت ارمنستان امضا نشده است.
کوچاریان گفت: برای ارائه نظر در موضوع های بین المللی و سازمان های جهانی کشورها دائم در تماس هستند که باتوجه به نزدیکی نظر دو کشور ایران و ارمنستان ما هیچگاه نیازی به این کار نداشته ایم؛ چون همواره مواضع ما با هم مشخص بوده است.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران ایرانی درمورد احیای قبرستان های ارامنه ایرانی داخل کشور ارمنستان نیز اظهار داشت: شما ملت دوست هستید و همه مسائل مربوط به مردم شما دارای اهمیت ویژه ای برای ماست.
کوچاریان در ادامه از راه اندازی خط سوم انتقال برق از ارمنستان به ایران، ایجاد کریدور دریای سیاه - خلیج فارس و جاده بین المللی شبه جاده ابریشم به عنوان طرح های بزرگ بین دو کشور یاد کرد.
وی اضافه کرد: پروژه ای به نام «بی گمرک» را نیز در دستور کار داریم که ماحصل آن تشکیل گمرک مشترک بین ایران و ارمنستان خواهد بود.
معاون وزیر امور خارجه ارمنستان اظهار کرد: برای اجرای پروژه راه آهن نیز به دنبال سرمایه گذاران بین المللی و داخلی هستیم که کشور چین آمادگی خود را اعلام کرده است.
کوچاریان همچنین گفت: با پیگیری ارمنستان از اتحادیه اقتصادی «اورآسیا» خواستیم با ایران مذاکراتی برای همکاری داشته باشند.
روسیه ، بلاروس ، قزاقستان ، ارمنستان و قرقیزستان اعضای اورآسیا هستند که مرزهای خود را برای تبادلات اقتصادی باز گذاشته اند و کالا در این پنج کشور به صورت آزاد چرخش دارد.
معاون وزیر امور خارجه ارمنستان تاکید کرد: توسعه روابط ما با ایران به ویژه در زمینه فرهنگی است.
کوچاریان افزود: ارمنستان در حال هماهنگی سیستم آموزشی خود است و ایران را به عنوان همراه علمی انتخاب کرده و هیات های علمی برای این امور در حال رفت و آمد هستند.
هیات رسانه ای جمهوری اسلامی ایران متشکل از خبرنگاران و عکاسان خبرگزاری های ایرنا، ایسنا، مهر و فارس، روزنامه های ایران، اعتماد، اطلاعات، شرق، دنیای اقتصاد و آلیک و شبکه مستند سیما در سفری 6 روزه به کشور ارمنستان گزارش هایی از این همسایه شمالی تهیه و در خروجی های خود استفاده کردند.
کارشناس ارشد گردشگری شهر ایروان و دانشجوی دکتری رشته ایران شناسی و ادبیات ایران می گوید: اکنون فلش های کج گردشگری به سوی ارمنستان است و باید آدرس صحیح برای اهداف گردشگری ارائه کنیم.
خانم وارسنیک ملکومیان افزود: گردشگران با هدف های ناشناخته به ارمنستان می آیند و نسبت به موضوع های گردشگری این کشور آشنایی کامل ندارند.
وی اضافه کرد: این کشور دارای جاذبه های گردشگری فراوان و ناشناخته ای است که باید با هدف گذاری به گردشگران معرفی کرد.
ملکومیان، یکی از موانع رشد گردشگری کشور خود را شناخته نشدن مناسب این جاذبه ها خواند و گفت: گردشگران آشنایی درستی از ارمنستان ندارند و با اهداف ناصحیح به این کشور سفر می کنند.
این کارشناس گردشگری، تبلیغات معرفی ارمنستان را نامناسب عنوان کرد و اظهار داشت: باید به خوبی کشور را برای گردشگران معرفی کنیم تا آنان با نگاه مناسب و در شان مردم ارمنستان بیایند.
وی در بخش دیگری گفت: تعداد توریست های ایرانی در سه سال گذشته افزایش یافته که حدود 90 درصد برای کار و ارتباط اقتصادی با کشورهای دیگر از جمله اروپا است.
ملکومیان افزود: به علت ورود ایرانیان از مرز زمینی و خودروهای شخصی و اتوبوس آمار خیلی دقیقی از تعداد ورود گردشگران این کشور به ارمنستان در دست نیست.
وی همچنین اظهار داشت: گردشگران هندوستانی ، عراقی و دیگر کشورهای عربی نیز به نسبت سال های قبل افزایش داشته اند.
نور داوتیان Nver Davtyan دانش آموحته رشته ایران شناسی دانشگاه ایروان نیز در این باره می گوید: گردشگران ایرانی موجب رونق این صنعت در ارمنستان شده اند.
وی اشتراکات بزرگ فرهنگی و میراث مشترک دو ملت ایران و ارمنستان را از عوامل مهم در گسترش روابط دو کشور عنوان کرد.
داوتیان گفت: ملت های ایران و ارمنستان در همسایگی هم می توانند موجب رشد اقتصادی نیز باشند.
کارشناسان سیاسی کشورمان نیز روابط جمهوری اسلامی با ارمنستان را همواره بسیار خوب توصیف کرده و گفتند: با ارمنستان هیچ مشکل سیاسی و اقتصادی نداریم، بلکه مشترکات فراوان فرهنگی اجتماعی بین دو کشور وجود دارد.
افزایش تعداد سفر گردشگران ایرانی به ارمنستان و بالعکس مورد تایید و نظر مقام های جمهوری اسلامی بوده است.
جمهوری ارمنستان از کشورهای منطقه قفقاز جنوبی و از همسایگان شمالی کشورمان است. این کشور از سال 1920 میلادی تا سال 1990 میلادی که اتحاد شوروی فروپاشید، با نام 'جمهوری سوسیالیستی ارمنستان شوروی' یکی از 15 جمهوری تشکیل دهنده شوروی بود. ارمنستان در شهریور ماه سال 1370 شمسی (اوت 1990 میلادی) اعلام استقلال کرد.