به نقل از سایت: www.irna.ir
به گزارش روز جمعه ایرنا، سفیر ایران و رئیس کمیته درآمدهای دولتی ارمنستان در این دیدار همچنین در خصوص تشکیل گروه کاری مشترک برای رفع موانع تجارت بین دو کشور، روان سازی مسائل گمرگی، همکاریهای دو کشور در مناطق آزاد و تجاری مغری و ارس و زمینه سازی بین گمرگ های ایران و ارمنستان گفت وگو کردند.
رفع موانع و مشکلات مرزی، ضرورت اطلاع رسانی قوانین اقتصادی و تجاری ارمنستان برای تجار و سرمایه گذاران ایرانی از موضوعات دیگر مورد مذاکره در این دیدار بود.
سفارت ایران در ارمنستان اعلام کرد: هاروتونیان در این ملاقات ضمن استقبال از پیشنهادهای طرف ایرانی، خواستار همکاری نزدیک سفرای دو کشور جهت برطرف کردن مشکلات تجار، بازرگانان و سرمایه گذاران ایرانی و ارمنی شده و نقش سفرای دو کشور را در توسعه و افزایش همکاریهای دو کشور بویژه درعرصه های اقتصادی تاثیرگذار دانست.
در این دیدار آرتاشس تومانیان سفیر ارمنستان در تهران نیز حضور داشت.
همکاری های ایران و ارمنستان در عرصه های مالی و بازرگانی روز دوشنبه در دیدار سید کامل تقوی نژاد معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان مالیاتی ایران با وارتان هاروتونیان رئیس کمیته درآمدهای دولتی ارمنستان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
در این دیدار که سید کاظم سجادی سفیر ایران در ارمنستان نیز حضور داشت، هاروتونیان از سوابق و پیشینه همکاریهای دو کشور در حوزه های اقتصادی و بازرگانی و حسن روابط دوجانبه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تمجید کرد و خوستار افزایش و توسعه همکاریهای گمرگی و مالیاتی بین ایران و ارمنستان شد.
تقوی نژاد معاون وزیر اقتصاد و دارایی نیز با اشاره به برگزاری چهاردهمین کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور در تهران، خواستار حضور حداکثری مقام های اقتصادی و گمرکی ارمنی در این مذاکرات شد.
وی همچنین بر ضرورت اطلاع رسانی و ارائه تسهیلات مالیاتی برای تجار و سرمایه گذاران ایرانی به منظور حضور در فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری این کشور تاکید کرد.
در این ملاقات طرفین با اشاره به سفر اخیر کارن کاراپتیان نخست وزیر ارمنستان به ایران بر اهمیت تشکیل شرکت مشترکی برای فراهم کردن تجارت آسان بین فعالان اقتصادی دو کشور تاکید کردند.
معاون وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان مالیاتی ایران روز سه شنبه نیز برای بررسی مشکلات تجار و فعالان اقتصادی ایرانی مقیم این کشور، با آنان دیدار و گفت وگو کرد.
در ابتدای این دیدار سیدکاظم سجادی سفیر ایران در ارمنستان موقعیت جغرافیایی ارمنستان را فرصت مناسبی برای تجار ایرانی دانست که کالاهای تولیدی خود را از طریق این کشور به بازارهای روسیه و حوزه اورآسیا ارسال کنند.
در ادامه این دیدار یوسف زاده رئیس انجمن اجتماعی تجار و دیگر فعالان اقتصادی مشکلات تجاری در ارمنستان و درخواست های خود از دولت این کشور ازجمله برای کاهش میزان 10 درصدی مالیات از سود خالص و اعطای ویزای پنج ساله به تجار را مطرح کردند.
آنان همچنین به عدم بسته بندی مناسب کالاهای ایرانی، سطح پایین رقابت پذیری کالاهای ایرانی از لحاظ کیفیت وکمیت در مقایسه با کالاهای دیگر کشورها به عنوان بخشی از مشکلات خود اشاره کردند.
تقوی نژاد نیز در این دیدار ضمن ارائه توضیحاتی به سوالات مطرح شده، از فعالان اقتصادی ایرانی خواست تا نسبت به ارسال مدارک و مستندات خود برای ارائه به مقام های ایرانی و ارمنی اقدام کنند تا در اسرع وقت این مشکلات حل شود.
ارمنستان با حدود 30 هزار کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در منطقه قفقاز پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 ( 1370 ) استقلال یافت.
این کشور با موقعیت راهبردی ویژه، از غرب با ترکیه، از شمال با گرجستان، از شرق با جمهوری آذربایجان (جمهوری خودخوانده قرهباغ) و در جنوب با ایران و جمهوری خودمختار نخجوان (جزئی از جمهوری آذربایجان) هم مرز است.